Jubileumfeest afgelopen vrijdag super gezellig op het Minervaplein

Om 13.00 uur werd het jubileumfeest geopend door wethouder Grauss door het leeggooien van een zakje doppen in de verzamelzakken voor stichting Geleidehond. Zelfs heeft hij even meegedaan aan het stoepranden, waarvoor hij tot zijn verrassing een medaille kreeg.
Op het plein waren diverse snuffelmarkt kramen, waar veel mensen hun slag konden slaan. De kramen van de organisaties werden ook druk bezocht. Vooral bij de kraam van Onze Woning waren de prachtige taartjes in trek! In de partytent ernaast werden verhalen opgetekend én de verhalers uit 110-Morgen getekend voor het boekje dat ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van Onze Woning wordt gemaakt.
Vanaf het podium waren er diverse optredens met tussendoor 3 keer een veiling voor de goede doelen: de stichtingen Ambulance Wens en Geleidehond. Ook de opbrengsten van de loterij én wat overbleef uit de inkomsten van het Winkeltje werden gedoneerd aan deze goede doelen.

Vanaf 16.00 uur werden er voorrondes gehouden van het Rotterdams kampioenschap stoepranden. Winnaars kregen een beker en kunnen worden afgevaardigd naar het Nederlands kampioenschap op 22 september (leeftijd van 6 – 98 jaar).

Vanaf 17.00 uur kon er worden geproefd van eten uit diverse culturen: Indiaas, Indonesisch, Frans, Italiaans, Hollands. Dat was zo’n groot succes dat binnen no time alles op was. Helaas begon het wat te regenen en werd het plein snel leger. Daardoor werd de trekking van de grote loterij met prachtige prijzen iets naar voren gehaald. Er zijn nog prijzen niet opgehaald: zie pagina 2.

Aan het eind werden de cheques aan Stichting Ambulance Wens en Stichting Geleidehond overhandigd met beiden maar liefst €930,- . De doppen actie leverde maar liefst 10 vuilniszakken op, waarvoor hartelijk dank!