Werkzaamheden Kleiweg-Uitweg

Nadat we grote zorgen hadden geuit over de communicatie rond de werkzaamheden Kleiweg-Uitweg is dat voortvarend opgepakt. De input van bewonersorganisaties en Belbus wordt nu meegenomen en informatie gedeeld.

Bereikbaarheid
Van november 2019 tot en met maart 2020 start de gemeente Rotterdam met fase 2  van de werkzaamheden aan de Kleiweg/Uitweg. De Kleiweg is dicht in de richting van de Straatweg tussen de Begoniastraat en de Statenlaan. De Rozenlaan is dicht vanaf de Margrietstraat tot aan de Kleiweg. Te allen tijde zal de Kleiweg vanaf de Straatweg richting het Franciscus Gasthuis berijdbaar zijn. de andere kant op niet: er moet dan via de Melanchtonweg gereden worden (zie afbeelding). Omleidingen van fase 3 volgt in maart 2020. Omleidingen worden op diverse punten rondom het project met borden aangegeven.
U vindt deze omleidingsroute en t.z.t. van de andere fasen ook op omleidingsroutes.

BouwApp
Via de BouwApp blijft u op de hoogte van het project en kunt u uw vragen stellen. Ook de faseringen en omleidingsroute zijn hier te bekijken/downloaden.
De app is beschikbaar in de App Store en Google Play.
– Download de BouwApp
– Ga naar ‘projecten’
– Zoek op ‘Reconstructie Kleiweg’
– Selecteer het project
– Klik op ‘Toevoegen aan projecten’

Inloopochtend Kleiweg 108B
Wekelijks is er op dinsdag tussen 7.30 uur en 10:00 uur een inloopochtend in het informatiepunt aan de Kleiweg 108B. Zowel de gemeente als de aannemer zijn aanwezig om, waar
mogelijk, direct uw vragen te beantwoorden. U kunt hier binnenlopen met vragen of opmerkingen op een moment dat het u schikt. Door drukte kan het zijn dat u even moet wachten. U kunt ook een afspraak maken tussen 10:00 uur en 11:00 uur. Stuurt u hiervoor een mail naar projecten@evsbv.nl

Projectsite
Algemene informatie over het project kunt u vinden op de website van de gemeente: project info

RET
Tijdens de werkzaamheden vervallen een aantal haltes voor tram en bus:
Vervallen haltes bus 174:    Vervangende haltes bus 174 richting station Noord:
– De Wilgenring                     – Station Melanchtonweg (Metro E lijn en tramlijn 25)
– Erasmussingel                     – St. Franciscus Gasthuis
– Bergpolderplein                  – Kleiweg garage RET eindpunt
– Kootsekade
– Station Noord                      Hierdoor heeft Schiebroek dus geen verbinding meer met Station Noord!
Tramlijn 8 is tot 16 september 2019 in heel Hillegersberg-Schiebroek vervallen, daarna volgt lijn 8 vanaf station Noord de route van lijn 4 over de Straatweg en keert bij de Burg. van Kempensingel.
Informatie over de alternatieve routes en aanvullend vervoer voor minder validen kunt u vinden
op: www.ret.nl/omleidingen. Contact opnemen kan via de RET-klantenservice: 0900 – 500 60 10.

In elk geval zal bus 174 dus niet meer bij station Noord eindigen maar bij de remise ter hoogte van de Saffier/Zonnebloemstraat. Er is gevraagd naar mogelijkheden voor een verbinding tussen remise en station Noord.  Om hieraan tegemoet te komen, wordt er vanuit de RET plaatselijk aanvullend vervoer ingezet. Van maandag t/m vrijdag van 07:00 – 20:00 uur en zaterdag van 9.00- 18.00 uur rijdt er een iYYo (elektrisch voertuig geschikt voor 3 passagiers) gedurende de werkzaamheden die plaatselijk aanvullend vervoer biedt in de vorm van een “Stop & Go” tussen tramhalte Rotterdam Noord – Garage Kleiweg. Bewoners kunnen gebruik maken van dit vervoer door te bellen naar: 06 1007 5588. De iYYo is niet geschikt voor het vervoeren van rolstoelen. Dit is een klein voertuig dat hiermee relatief makkelijk door de kleinere straten van het gebied kan. Op Station Noord kan dan worden overgestapt op de reguliere tramlijn, op garage Kleiweg kan worden overgestapt op buslijn 174.