Vrijheidssoep uitgedeeld ter viering van 75-jaar vrijheid

Vanwege de coronamaatregelen gaan de Vrijheidsmaaltijden en het Bevrijdingsfestival helaas niet door. Juist nu het samenleven zo beperkt is en veel vanzelfsprekende vrijheden opgeschort zijn, is er veel behoefte aan saamhorigheid. Juist nu moeten we goed naar elkaar omkijken.

Daarom zijn er maar liefst 1500 porties soep warm uitgedeeld met een broodje in 9 verschillende 50-plus woongebouwen in Hillegersberg-Schiebroek. Dit initiatief komt voort uit de organisatie ” Vrijheidsmaaltijdsoep” . In dit gebied mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek en met fysieke uitvoering van talloze vrijwilligersorganisaties. In 110-Morgen werd de soep uitgedeeld in de Parkflat en Arcadia.

          

De smaak van Rotterdam

De Vrijheidsmaaltijdsoep is gemaakt van Nederlandse ingrediënten uit de omgeving van 010 zoals pompoen, wortel, ui en aardappel uit de Hoeksche Waard en tomaat uit de kassen van het Westland.
Van deze soep gaan we samen genieten in Rotterdam met haar stoere haven waar al eeuwen van ver de kruiden binnen komen die inmiddels oer-Hollands zijn, zoals de speculaaskruiden.
We eten deze volledig plantaardige soep samen als Rotterdammers en genieten van alle culturen die onze stad rijker maken, net zoals de kerriemix wat voor dat extra beetje swing in de soep zorgt.

Ingrediënten (3-4 p)

1/2 ui in ringen gesneden                                    1 el kerriepoeder
1 mespunt speculaaskruiden                              1 teentje knoflook in plakjes gesneden
1 el zonnebloemolie                                             1 wortel in blokjes gesneden (50 g)

1/2 pompoen in blokjes gesneden (150 g)         1 tomaat
3,5 dl groentebouillon                                          1/2 aardappel geschild in blokjes (60 gr)
1 mais van 1 maiskolf gesneden (40 gr)            evt. wat rode linzen