Uitreiking Erasmus speld aan Louise van der Ham

Gisteravond werd Louise compleet overvallen doordat wethouder Grauss haar de Erasmus speld uitreikte aan het eind van een bestuursvergadering. Dit unieke feit was heel goed geheim gehouden door haar collega’s, die zich in allerlei bochten moesten wringen om de vergadering uit te laten lopen tot de wethouder aankwam. Later dit jaar verhuist Louise naar Arnhem en zal aan zo’n 20 jaar samenwerking in de Bewonersorganisatie een eind komen.

     

De Erasmusspeld is een onderscheiding die in 1979 door de gemeente Rotterdam werd ingesteld. De zilveren speld is vernoemd naar de humanist Desiderius Erasmus (1466-1536) en wordt uitgereikt aan personen die zich lange tijd op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving. Dit is zonder meer geldig voor Louise daar zij ook jaren vrijwilliger is geweest in Blijdorp en in het dierenasiel in Schiedam alsook als coördinator in het Ron Wichmanhuis voor terminale aids patiënten.

Wij feliciteren haar met deze zeer verdiende erespeld!

 

Persbericht Gemeente Rotterdam             Datum publicatie: 11-02-2019 20:00 uur

Vanwege haar jarenlange toegewijde inzet als vrijwilliger heeft Louise van der Ham vandaag de Erasmusspeld ontvangen.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Louise van der Ham kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van Michiel Grauss, wethouder Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg.
110-morgen
Louise van der Ham is al 18 jaar secretaris bij bewonersorganisatie 110-morgen. Zij notuleert, helpt activiteiten te organiseren en doet sinds 2010 mee aan Schoon, Heel en Veilig. Daarbij gaat zij de wijk door om aan te geven wat beter kan en zet ze zelf acties op touw om zwerfvuil te verwijderen en straatnaamborden schoon te maken. Daarnaast was zij jarenlang vrijwilliger bij Diergaarde Blijdorp en dierenasiel Schiedam. Michiel Grauss in zijn toespraak voor Louise van der Ham: ‘De mensen die u hebben voorgedragen, zeggen: Louise is iemand waar je een voorbeeld aan kunt nemen. Daar sluit ik me van harte bij aan. Met al uw vrijwilligersactiviteiten hebt u een verschil gemaakt voor mens en dier.’
Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op rotterdam.nl.