Kruispunt Kleiweg-Uitweg maand eerder klaar dan gepland

persbericht

Rotterdam, 23 juni 2020
De kruising Kleiweg-Uitweg in Rotterdam is vanaf vrijdag 26 juni, na 17:00 uur weer volledig toegankelijk voor het verkeer. Daarmee komt een einde aan een uitvoerige reconstructie van het kruispunt, waar sinds 19 juli 2019 werkzaamheden plaatsvonden. De kruising wordt een maand eerder opengesteld dan bij aanvang was gepland. Tot eind juli vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats.

Integrale aanpak
Vanwege de diverse onderhouds- en veiligheidswerkzaamheden koos de gemeente Rotterdam voor een integrale aanpak, waarbij ook de RET werd betrokken. De aannemer EVS Infrabouw voerde zowel de RET als de gemeentelijke werkzaamheden uit. Zo zijn onder meer de riolering, kabels, leidingen, tramrails, tramhaltes en verkeerslichten vervangen. Ook is gewerkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers op het kruispunt.

Goede samenwerking met omgeving
Projectmanager Hans Kea, gemeente Rotterdam, is zeer tevreden met het verloop van de werkzaamheden “Het ging om een grote ingreep, op een belangrijk kruispunt voor Hillegersberg. Deze werkzaamheden hadden niet alleen een flinke impact op de directe omgeving maar ook daarbuiten. Dit alles vergde veel geduld en begrip van én samenwerking met alle omwonenden en winkeliers. Mede door de grote betrokkenheid van de directe omgeving is het project succesvol verlopen en zijn we nu eerder klaar dan gepland.”