Kom in beweging voor 65plussers!

Op 7 juli 2021 van 10:30 – 15:30 uur vindt er op het Ganzerikplein (Schiebroek) en de Van Beethovensingel (Hillegersberg) een gezondheids- en bewegingsmarkt plaats.

De laatste lockdown heeft ervoor gezorgd dat we met zijn allen minder zijn gaan bewegen. Op deze dag hebben wij diverse gezellige activiteiten gericht op gezondheid en bewegen. U kunt verschillende kraampjes bezoeken, uw vragen stellen over Corona, leuke sportactiviteiten bezoeken en vooral weer even gezellig eruit zijn. Alles gebeurt volgens de dan geldende regels van het RIVM.

Dit betekent dat als u wilt komen dat u zich van tevoren op moet geven, zo kunnen wij het aantal mensen garanderen op het plein en bij de sportproeverijen. Dit voor uw veiligheid.

Trevvel zal u deze dag tussen de pleinen en de sportproeverijen rijden. Vervoer wordt dus geregeld!

Wat is er onder andere te doen? Voor alle activiteiten geldt dat u zich moet aanmelden bij DOCK via telefoonnummer 088 855 50 31:

 • Wilt u graag weten hoe uw gezondheid ervoor staat? Maak een afspraak met de Gezondheidsbus, hier kunt u een gezondheidscheck laten doen en kunt u meer informatie krijgen over uw gezondheid.
 • Wilt u misschien vrijwilligerswerk doen, heeft u Corona gerelateerde vragen, wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de WMO, bent u benieuwd naar (zorg)aanbieders en de welzijnsorganisatie uit uw gebied etc. bezoek dan één van onze pleinen.
 • Maak kennis met Fysical Hillegersberg , Elgarhof 5-13, en volg een gratis groepsles circuittraining! Wilt u graag in een kleine groep op uw eigen niveau met uw eigen doelen trainen, volg deze les en ervaar hoe leuk het is om samen te trainen.
 • Maak kennis met Old Stars wandelvoetbal bij Voetbalvereniging Hillegersberg

Kom kennismaken met Voetbalvereniging Hillegersberg, Duivenpad 11 te Rotterdam. Tussen 11:00 en 12:00 uur kunt kijken en om 12:00 uur kunt u meedoen!

Bij de Old Stars maakt het fysieke karakter van traditioneel voetbal plaats voor een rustigere vorm van bewegen. Wandelvoetbal wordt vooral tactisch gespeeld. Met wandelvoetbal krijgen mensen die niet meer kunnen of willen deelnemen aan het traditionele voetbal weer de kans om een balletje te trappen. Voetbalervaring is niet persé nodig. Het belangrijkste verschil met gewoon voetbal is dat het spel zonder keeper wordt gespeeld en dat de spelers niet mogen rennen. Slidings en tackles zijn absoluut taboe, net als in de rug duwen en andere vormen van lichamelijk contact, zodat de kans op blessures tot een minimum wordt beperkt. De bal mag niet hoger komen dan de gemiddelde heuphoogte van alle spelers. Het spel wordt zes tegen zes of zeven tegen zeven gespeeld. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar ook het onderhouden van sociale contacten. Daarom starten ze altijd met een kopje koffie en uiteraard is er na afloop tijd om na te praten over die prachtige goal, de grootste misser en of de bal nu wel of niet uit was.

 • Maak kennis met de sport Pilates noemde zijn methode Contrology omdat hij ervan overtuigd was dat zijn oefeningen de mentale vermogens gebruiken om de spieren te beheersen. De nadruk van de methode ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen.
 • Maak kennis met Seniorfit van LTC Plaswijck, Plaswijcklaan 56. Om 12:00 uur kunt u een les seniorfit meedoen, inclusief een kleine lunch. Sinds mei 2014 verzorgt LTC Plaswijck SeniorFit een professioneel begeleid beweegaanbod voor 60+-ers. Het aanbod is voor zowel leden als niet-leden toegankelijk. SeniorFit is erop gericht om de algehele conditie, coördinatie, soepelheid en spierkracht te vergroten.

Deelnemers doorlopen een professioneel begeleid programma van 8 weken. Ervaring is niet vereist. Na afloop van iedere training wordt er gezamenlijk geluncht.

 • Maak kennis met Bean Bag Baseball bij Honk-en Softbalvereniging The Saints, Voorhout 80. Bean Bag Baseball zag in de zomer van 2013 het levenslicht bij de Saints. Henk Swinkels en Cees Rodenburg, beiden lid van HSV-Saints, kregen de opdracht van het bestuur van HSV-Saints om een nieuw beweegaanbod te vinden voor ouderen en senioren. Dit werd Bean Bag Baseball. Bean Bag Baseball is een variant op het bekende honkbal spelletje uit Amerika en wordt voornamelijk in verzorgingshuizen gespeeld of op de parkeerplaats voorafgaand aan een honkbalwedstrijd. Het spel wordt gespeeld volgens nagenoeg dezelfde regels als bij honkbal. Zo zijn er twee teams, komt ieder team per inning 1 keer aan slag, bij 3 uit wisselen van team en het team met de meeste runs wint.
 • Maak kennis met Time to Dance Wilt u fit blijven op een gezellige manier?

Op bekende muziek uit de jaren 50 en 60 gaan we bewegen op de stoel onder begeleiding van een vakkundige docent van SKVR. Goed voor lichaam en geest! In de middag kunt u een les volgen op het plein van uw keuze.

 • Maak kennis met Trevvel. Bent u al klant bij Trevvel of wilt u graag gebruik gaan maken van hun diensten (doelgroepenvervoer) kom langs op het Ganzerikplein.
 • Wandel mee, van 10.30 -11.30 uur, met de Gemeente Rotterdam en maak de buurt weer prettig. Ieder jaar wordt er altijd een wandeling gemaakt met bewoners, de welzijnspartij en de Gemeente Rotterdam om te kijken waar in de buurt verbetering moet komen. Te denken valt aan onveilige plekken, stoepen die niet voldoen, etc.
 • Wandel mee met Gezond Natuur wandelen Wil je regelmatig met een groep langs een natuurrijke route wandelen? Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen, binnen en buiten de bebouwde kom. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen.

De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom.

Voor alle activiteiten, zo ook voor de bezoek aan de pleinen vragen wij u om u op te geven om teleurstelling te voorkomen. Vol is namelijk echt vol.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek, Opzoomer Mee, Trevvel en de welzijnsorganisatie DOCK.